Chci být prázdná, čistá, křehká jak panenka z porcelánu, chci létat a vznášet se na vodě, nech mě jít se svým andělem, se svým ďáblem, a já zemřu šťastná.

Červenec 2009

31.7.2009

31. července 2009 v 21:12 | Honey ♥ |  <My DiARy >
Ahujky holky,děkuju za další spřátelené bločky...Dnes se mi ten den povedl,měla jsem jen trochu hranolek,opravdu málo s miláčkem.Hranolky dělame v troubě na plechu bez oleje a soli!!

Dneska vedro jako nevím kde...Ráno jsem si pěkně pospala,protže sem šla spát opravdu pozdě :-)což je u mě v pořádku.

Hodně jsem pila,takže další plus,jen sport dnes nebyl,protože si šetřím síly na zítřek.Jedeme s miláčkem a s kamarádkama na diskárnu kde chceme být do tří do rána.Tak vždycky dám dolů 2-3 kila takže to dnešek vykonpenzuje

Jinak,začala jsem psát knížku.Nu vlastně dvě.Ta jedna,důležitější je o holce které je 17,měří 168 cm a váží skoro 90 kilo a hubne.Jenže pak tím začně být natolik posedlá,že bude mít anorexii,bulimii a nakonec nu to se nechce překvapit :-)

Tak ztm holky moje mám vás moc ráda


Vypisuju ze sebe veliké zklamání

31. července 2009 v 0:35 | Honey ♥ |  <My DiARy >
Myslela jsem,že moje váha bude už na 53 kilech a něco a teď???Určitě bude zas na hnusných 55
Nenávidím jídlo,holky,začínám srát na mý zdraví.Pardon,na to seru pořád a tak začínám s velmi drastickou dietou...Musím to vydržet!!!!Jsem tak tlustá,však ste viděli fotky....

Jsem posedlá thin holkama,thin oblečením,jsem posedlá nákupy oblečení,ale nesnáším si chodit pro větší věci...Chci,abych v nové škole zazářila svou štíhlostí,která na mě čeká někde na konci této cesty...

Chci,až pojedeme s kamarádkou nakupovat,koupit si kalhoty(roury)malé velikosti,vypadat jako křehká nevinná panenka z porcelánu,tak křehká,že by se někdo bál do ně vrazit,abych se nerozbila...

Chci,abych měla dlouhé vlasy až na zadek,protože miluju dlouhé vlasy,kdybych se nenechala v lednu ostříhat,měla bych je ještě delší než pod zadek,teď mi jdou k polovině lopatek...

Chci být thinspem pro ostatní holky,nejen pro ty trochu při těle,ale i pro ty,které jsou se svou váhou spokojené....

Chci být na tanečních(až mi začnou)krásně hubená a v každých šatech vypadat jako princezna...Každej mi říká,že jsem velmi kráná holka,na základce mi říkali,že jsem nejhezčí holka ze školy...Já si to o osbě nemyslím...Každej mi říká,jak jsem hubená,ať už nehubnu...Já si to nemyslím...Prostě jsem ztratila poslední kousek svého sebevědomí tím,že jsem teď právě ted DNES jedla natolik,že jsem přibrala....

Ale já si své sebevědomí vybojuji zpátky! MuSÍm,sebevědomé holky dokážou více.

Stnovila jsem si nová pravidla,které jsem taky napíšu a budu je dodržovat!!!


  • můj denní příjem nesmí překročit hranici 400 kcal
  • vypít nejméně 2 litry tekutin za den(vody,čisté neprelivé a nebo šťávy,nebo neslazené čaje na hubnutí)
  • nejíst žádné pečivo,ani těsto(nu přiznám se pečivo jsem neměla v ústech hodně dlouho)
  • nejíst žádné čokolády,zákusky,sladké limonády,sladké pečivo,brambůrky,smažené a solené
  • nejíst po 17:00
  • vážit se každý 2 den
  • jíst převážně zeleninu,z ovoce jen něco(kvůli cukrům,které obsahují),odtučněné mléčné výborky,kuřecí,krutí a rybí(jen některé) maso je jediné maso co můžu jíst
  • žvýkat žkýkačky bez cukru,jelikož nechci míchta chuť žvýkačky s jídlem,znáte to
  • mít naplánované jídelníčky na týden dopředu a podle nich se řídit
  • mít naplánované cvičení na celý den a opravdu vše splnit!!!
  • jídlo,které je pro mě zakázáno okamžitě vyzvracet(řeknu vám něco o sobě skoro třičtvrtě roku jsem se topila v bulimii)
  • jídlo si krájet na malé kousky,po každém soustě se napít
  • když dostanu hlad pujdu se něčím zabavit,třeba číst si,jít ven,kouknu se na hubené holky,abych věděla,že jídlem nezhubnu
  • koupit si takové ty kukuřičné či rýžové obdelníčky,bez polev,nemaj sladkou ani slanou chuť,myslím,že hodně zasytí
  • musím začít dělat nějaký další sport třeba běh nebo tak(teď mám hlavně ty koně)
  • začít zase tancovat,tanec krásně zpevňuje tělo;)
  • schovávat jídlo,aby mě zas někdo nepodezíral
Tak tich pravidel by se asi ještě našlo víc,ale teď už nemám čas na přemýšlení,jelikož mě zmáhá únava.PS:Musím si najít brigádu,potřebuju peníze na nákupy...Miluju wás

Kráva největší :O(

30. července 2009 v 20:27 | Honey ♥ |  <My DiARy >
Ta kráva největší jsem já,,,,žrala sem,žrala sem jako prase :(:( nebudu ani radši psát co všechno sem dneska sežrala,je mi ze mě nanic...sklamala sem se a to totálně

Te když se koukám na svý nafouklýá břicho se nenávidím k smrti
Bože holky,proč sem jedla?? proč sem takový nenažraný tlustý prase :(

Chce se mi ze mě brečet....hranolky,obalená cuketa,tu omáčku co včera :( je toho hrozně moc

Prosím....já už tohle nechci nejradši bych to vrátila zpátky....

Byl u mě můj kluk a když sem před ním řekla že sem tlustá div mi nenafackoval...prý nejsem ale já vím,že sem...vidím to na sobě...vidím tu tlouštku všude

Holky sem na dně....zítra jídlo = tabu...sobota=nic !!! a to není konec jídlo je pro mě hříchem sprostým slovem,co nemůžu vyslovit...vím že je to hnusnej článek ale musela sem :( mám vás ráda

29.7.2009

29. července 2009 v 12:34 | Honey ♥ |  <My DiARy >
Ahujky kočenky,,,jakpa je ??
U mě super...i když jsem zas porušila pravidlo,že se nebudu váži každej den,věděla jsem,že váha bude nížší a opravdu byla Sice ne o moc,ale i tuto je úspěch...Takže teď vážím 54,1 kg...zítra by to už mohlo být tich 53 něco ne ???
Nu ale dneska sem měla oběd jinej než mi dieta dovoluje,ale bylo v něm spousta zeleniny(rajčata a paprika)
Jídeláček:
Snídaně: nic spala sem
Svačina: malé rajčátko
Oběd: kuřecí kousky zapečené s rajčaty a paprikou a nějaké omaáčce(ne ze smetany nebo tak,myslím že to byla nějaká ta štáva z toho)+pár brambor
Svačina: třešňový mléčný kokteil
Večeře:to co k obědu

Pak se ještě ozvu,tedka si jedu zařizovat kreditku tak ztm papa :o*


*edit....
Ahujky,tak sem tu znovu....dala bych si facku koukněte na zen jídelák,vždyt to je hrozný :o(Jedla sem fakt moc :( budu to muset ihned nějak vysportovat...asi večerní cvičeníčko bodne....

Jinaak,byla sem s mamkou,ségrou a našší kámoškou na koktejlu,já sem si dala třešničkovej.Byl opravdu výbornej,jako bych ty třešně jedla...

Pak sme byly nakupovat a tak sem si koupila takový krásný tričko,kraťasy,botky(růžový fakt mucQ),tanga xD nu skoro jiný nenosím...pak ledvinku takou správňáckou,až pojedem na brigádu s koňma at mám kam dát mobil a peníze co vydělám :-) nu platila to mamka :-)
A já sem si vydělala 200 protže sem prodala dva malý beránky(králící)....

Dneska asi pujdu ven běhat....abych to trochu spálila...jinak asi zejtra sem pak hodím moje míry,protže sem se měřila před 11 dny a dneska a je v tich číslech poznat rozdíl...hlavně teda,aby to bylo p oznat i na mě co ?? ;) tak se mějtě berušky papa

Očisťující dieta

28. července 2009 v 22:28 | Honey ♥ |  DieTy >♥♥
Chcete během tří dnů zhubnout dvě kila a navíc své tělo očistit od toxinů a tuků?

Očistěte si na podzim tělo, zbavte se zbytečných tukových zásob a se zdravým jídlem si zlepšete náladu. Uvidíte, že se hned budete cítit fit. I podzimní chmurné dny vám najednou přijdou růžovější...


Hubneme s jablečným octem

28. července 2009 v 22:28 | Honey ♥ |  DieTy >♥♥
Jablečný ocet blokuje ukládání tuků. Ocet a bílkoviny ve spánku rozproudí produkci růstových hormonů. Ty spálí tuk a vy vstanete štíhlejší. Přes den ocet podpoří rozpouštění tuků a pročistí organismus.
Kyselina octová povzbudí střeva, čímž dojde k vyloučení části přijatých tuků. Draslík a kyseliny obsažené v jablečném octě pomáhají vyplavit jedy z těla.


Ráno

Do sklenice vody dejte dvě lžíce jablečného octa a dvě lžičky medu. Pijte každý den ráno před snídaní. Nápoj posiluje organismus a pomáhá při dietách. Prospívá zažívání, rozproudí metabolismus a tlumí chuť k jídlu.

Během dne

Mezi jídly vypijte skleničku jablečné nebo hroznové šťávy s trochou jablečného octa. Zažete tím hlad.


V poledne
K obědu si připravte čerstvý ovocný salát. Jako zálivku použijte jablečný ocet.


Večer

Před spaním vypijte sklenici rajčatové šťávy s jablečným octem, solí a pepřem a snězte kousek ryby. Podpoříte tím trávení.

Jogurtová dieta

28. července 2009 v 22:27 | Honey ♥ |  DieTy >♥♥
Jogurtová dieta dodá vašemu tělu bílkoviny a ovoce a zelenina zase vitamíny a minerální látky.
Tato dieta by se neměla držet dlouhodobě, nejdéle tři dny. Je ale velmi vhodné ji zařadit jako jednodenní "tzv. odlehčovací den".

snídaně
1 nízkotučný jogurt o váze 150 g
125 grapefruitu


svačina
1 nízkotučný jogurt o váze 150 g
125 g mrkve nebo celeru


oběd
1 nízkotučný jogurt o váze 150 g
125 g pomerančů nebo mandarinek


svačina
1 nízkotučný jogurt o váze 150 g
125 g salátové okurky


večeře
1 nízkotučný jogurt o váze 150 g
125 g jablek


Ovoce a zeleninu jezte čerstvou, můžete si ji pokrájet a smíchat s jogurtem. Jogurt si dále můžete ochutit citrónovou šťávou a bylinkami podle chuti.


Těstovinový den

28. července 2009 v 22:25 | Honey ♥ |  DieTy >♥♥
Těstoviny jsou vhodné pro odtučňovací kůru. 100 g těstovin z tvrdé pšenice obsahují jen 145 kalorií a 0,5 g tuku. Dále pak 6 g bílkovin a 29 g uhlovodanů, které se dlouho odbourávají a proto zasytí na dlouhou dobu.


Snídaně
50 g širokých nudlí uvařte ve vodě smíchané s malým množstvím mléka. Sceďte a přimíejte jakkékoliv čerstvé ovoce, nakrájené na kousky. Můžete posypat skořicí.

Oběd
Uvařte 50 g těstovin a smíchejte je se 150 g míchané zeleniny /hrášek, mrkev, kukuřice/. Promíchejte se zálivkou /100 g nízkotučného jogurtu, citrónová šťáva, provensálské koření/.

Večeře
Uvařte 50 g těstovin a smíchejte s jedním rajčetem, nakrájeným na kousky. Přidejte 40 g mozzarelly, bazalku a lžící olivového oleje. Promíchejte.

Rajčatová dieta

28. července 2009 v 22:23 | Honey ♥ |  DieTy >♥♥
Rajčata jsou pro hubnutí ideální. Posilují imunitu, mají málo kalorií a obsahují látky, které ničí nebezpečné volné radikály. Navíc se dají chutně připravit a to dělá tuto dietu příjemnější.


1. den

snídaně - 1 banán nakrájíme a smícháme s ovesnými vločkami a mlékem

svačina - 1 sladká sušenka /Albertka, Be-Be/

oběd - Rajčatová omeleta
Na oleji osmahneme 1 jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájená 2 rajčata. 2 vejce rozkvedláme se 4 lžícemi mléka, zalijeme jimi rajčata, posypeme oreganem a usmažíme dozlatova. Dochutíme solí.

svačina - 1 jablko

večeře - 2 plátky celozrnného chleba a jednu malou Lučinu


2. den

snídaně - jeden plátek chleba a jedno vejce uvařené natvrdo

svačina - 1 čerstvá paprika

oběd - Rajčatový salát

Oloupeme cibuli a spolu s 250 g rajčat nakrájíme na kousky. Jednu lžíci bílého vinného octa smícháme se solí a pepřem a přidáme 2 lžičky olivového oleje. Zálivku dáme na rajčata s cibulí, přidáme 25 g oliv, promícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Podáváme sypané sýrem.

svačina - 2 mrkve

večeře - 4 meruňky, popřípadě meruňkový kompot a 1 sušenka


3. den

snídaně - kukuřičné lupínky smícháme s mlékem, podle chuti, můžeme přidat čerstvé ovoce

svačina - 2 kiwi

oběd - Kuřecí maso s oblohou
Jeden plátek kuřecího masa naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Jako oblohu si dáme 2 čerstvá rajčata, polovinu salátové okurky a několik listů hlávkového salátu.

svačina - 1 banán

večeře - 100 g tuňáka ve vlastní šťávě smícháme se 100 g sterilovaných bílých fazolí a 1 červenou paprikou.


4. den

snídaně - 1 housku si tence namažeme máslem a dáme do ní plátek šunky

svačina - 250 ml mléka, může být i ochucené nebo kefír

oběd - Rajčatová polévka
Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, 1 stroužek česneku a 250 g spařených a oloupaných rajčat. Vše zředíme 100 ml zeleninového vývaru a rozmixujeme. Do polévky přidáme 100 g uvařené brokolice a 100 gramů sterilovaných bílých fazolí. Dochutíme kořením. Podáváme s celozrnnou houskou.

svačina - jogurt podle chuti

večeře - Uvaříme 50 g rýže a smícháme se zeleninou podle chuti /mrkev, hrášek, paprika, kukuřice a pod./.


5. den

snídaně - 1 plátek celozrnného chleba a 1 tavený sýr

svačina - 250 ml mléka, může být i ochucené nebo kefír

oběd - Pestrý salát
50 g tuňáka ve vlastní šťávě smícháme se třemi lžícemi bílého jogurtu. Cibuli najemno nakrájíme. 150 g rajčat, 150 g salátové okurky a 150 g krůtí šunky nakrájíme na kousky. Vše smícháme s tuňákem a dochutíme vinným octem, solí a pepřem.

svačina - meloun podle chuti

večeře - Na oleji opečeme 120 g na nudličky nakrájeného kuřecího nebo krůtího masa, přidáme 100 g hub a 100 g nakrájeného pórku. Podlijeme vodou a dusíme. Před dokončením zjemníme lžící zakysané smetany. Podáváme s plátkem celozrnného chleba.

Čaj na hubnutí

28. července 2009 v 22:22 | Honey ♥ |  DieTy >♥♥
Čaj na hubnutí obsahuje látky, které tlumí chuť k jídlu, zrychlují trávení a pomáhají metabolismu.

Smícháme špetku sešené meduňky, máty, šalvěje, heřmánku a kopřiv. Přidáme rozdrcené lněné semínko.
Vrchovatou lžičku této směsi zalijeme 250 ml horké vody, necháme 10 minut louhovat, přecedíme a po malých doušcích vypijeme. Pijeme 2x denně.

Potraviny podporující váhový úbytek

28. července 2009 v 22:18 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥
Krevní skupina 0
Mořské řasy - obsahují jód, zvyšují tvorbu hormonů štítné žlázy
Mořské produkty - obsahují jód, zvyšují tvorbu hormonů štítné žlázy
Sůl s jódem - obsahuje jód, zvyšuje tvorbu hormonů štítné žlázy
Játra- zdroj vitaminů řady B, podporují účinný metabolismus
Červené maso - podporuje účinný metabolismus
Kapusta, špenát, brokolice - podporují účinný metabolismus
Upřednostňujte získání jódu z přirozených zdrojů, jako je chaluha a mořské produkty, protože sodík obsažený v soli může přispívat ke vzniku vysokého krevního tlaku a retence (zadržování) vody v těle.

Krevní skupina A
Rostlinné oleje - usnadňují trávení, brání retenci tekutin
Potraviny ze sóji - usnadňují trávení, rychle se metabolizují
Zelenina - podporuje účinný metabolismus, zvyšuje hybnost střev Ananas - zvyšuje využití kalorií, zvyšuje hybnost střev

Krevní skupina B
Zelená zelenina - podporuje účinný metabolismus
Maso - podporuje účinný metabolismus
Vejce, nízkotučné mléčné výrobky - podporují účinný metabolismus
játra - podporují účinný metabolismus
Lékořicový čaj - brání rozvoji hvpoglykémie
Nikdy neužívejte potravinové doplňky obsahující lékořici bez dohledu lékaře. Lékořicový čaj je vhodný.

Krevní skupina AB
Tofu - zvyšuje účinnost metabolismu
Mořské produkty - zvyšují účinnost metabolismu
Mléčné produkty - zlepšují tvorbu inzulínu
Zelená zelenina - zlepšuje účinnost metabolismu
Mořské řasy - zvyšuje tvorbu inzulínu
Ananas - podporuje trávení, stimuluje hybnost střev

Máta = žádná chuť na sladké

28. července 2009 v 22:17 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥
http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/imgs/products/_nbsp_/177645_main_large.jpg
Máta peprná tlumí chuť na sladké.

Pokud je to možné, tak si hned po jídle vyčistěte zuby zubní pastou s příchutí máty peprné, nebo si vypláchnětet ústa mátovou ústní vodou. Pomůže také žvýkačka bez cukru nebo bonobon s příchutí máty. Máta vyvolává pocit sytosti a zahání chuť na různé sladkosti.

Kalorie v ovoci - POZOR!

28. července 2009 v 22:16 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥
Ovoce má nenahraditelnou úlohu v jídelníčku člověka. A to především v čerstvém stavu. Nastalo léto a to znamená, že máme k výběru velké množství těchto skvělých plodů. Nabízí se nám ovoce domácí - jablka, hrušky, jahody, švestky, ale také exotické - banány, ananasy, papája, avokádo atd.

Ovocné plody mají velké množství předností, kterých si ceníme. Obsahují celou řadu vitamínů (vitamín A, C, E, vitamíny skupiny B a další), enzymy, minerální látky (železo, vápník, draslík, hořčík a jiné), také buničinu (vlákninu), sacharidy a pektiny. Tyto klady ještě umocňuje jeho skvělá chuť. V ovoci jsou tyto látky obsažené v ideálním poměru, proto je nelze úplně adekvátně nahradit různými potravinovými doplňky.

Snad jedinou nevýhodou ovoce jsou kalorie, které obsahuje. Rozhodně se nad nimi nepohoršujme, jsou pro život člověka důležité, ale jejich příjem se dá regulovat. Obsah kalorií v ovoci samozřejmě není stejný. Dužnaté plody obsahují malé množství tuků a bílkovin a mají tedy nízkou energetickou hodnotu. Nejvíce kalorické ovocné bomby jsou banány, višně, hrozny a švestky. Obsahují totiž vysoký podíl cukru. Mezi méně kalorické ovoce patří melouny, jahody, pomeranče, grepy, meruňky. Takže pokud budeme chtít zahnat chuť na sladké ovocem, tak bychom si určitě neměli dopřávat velkou svačinku v podobě trsu hroznového vína či několika banánů. Neznamená to ale, že takové ovoce máme vynechat ze svého jídelníčku. Místo sladkostí a nebo velkého množství ovoce si raději k svačině připravme oblíbený druh ovoce s bílým jogurtem či neochuceným tvarohem. Tato kombinace nás zasytí více než jen samotné ovoce.
Kalorie jsou sice v ovoci obsaženy ve větší míře než třeba v zelenině, ale jejich množství je daleko menší než třeba v pečivu, masu či luštěninách. K dispozici našim chuťovým buňkám jsou také ovocně šťávy a sušené ovoce. Sušené ovoce dokáže zahnat chuť na sladké, ale zároveň nás nenasytí. Takže pozor na kalorie obsažené v takovém ovoci, obsahuje jich čtyřikrát více než ovoce čerstvé. Počet energetických hodnot v ovocných šťávách není také zrovna malý, ideálním řešením je jejich ředění vodou.
Měli bychom jíst různé ovoce. Určitě se neomezovat jen na jediný druh. Dokonalostí pro spojení několika ovocných plodů jsou ovocné saláty. Díky těmto salátům si můžeme udržet přísun přírodních látek do našeho těla a v kombinaci s cvičením i kondici. Sladké, kyselé, červené, žluté, oranžové, modrofialové, ale hlavně dobré, takové je ovoce.

Co to vlastně kalorie jsou?

Potraviny se měří a vypočítávají podle své energetické hodnoty. Měrnou jednotkou je přitom kilokalorie, resp. kilojoule. Mluvíme-li o kaloriích, máme tím na mysli kilokalorie (kcal). Denní základní potřebu energie je možno si přibližně vypočítat. Spotřeba energie se v průběhu života snižuje.

Vzoreček pro výpočet příjmu kalorií Vaše hmotnost v kg * 24 = počet kalorií/1 den Např. člověk vážící 65 kg by měl mít příjem 1560kcal/den.

Kalorická tabulka ovoce

Ovoce - 100 g
KJ
kCal
Hrozny
61
255
Banány
59
247
Višně
59
248
Švestky
59
247
Rybíz
56
238
Třešně
54
226
Kiwi
54
230
Ananas
51
217
Hrušky
51
213
Jablka
50
209
Mandarinky
47
196
Meruňky
43
180
Broskve
41
171
Grepy
41
172
Jahody
36
150
Pomeranče
32
134
Citróny
23
96
Melouny
16
67

Maso (Kj, info)

28. července 2009 v 22:15 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥

http://i98.photobucket.com/albums/l259/WeR1Family/meat_6pd.jpg

Vepřové maso

Vepřové, na rozdíl od telecího, hovězího nebo kuřecího masa obsahuje značné množství tuku (někdy i 25 %) - záleží to na porážkové váze prasete. Ta, čím je vyšší, tím více tuku pak maso obsahuje. Vepřové maso je ale šťavnatější a křehčí než hovězí. Jeho nevýhodou je ale značný obsah mastných kyselin, které skýtají nebezpečí ukládání cholesterolu do cévní stěny a urychlují tím kornatění cév. Měli bychom proto dávat přednost libovým masům a vepřové nahrazujeme raději drůbežím a rybím. Vnitřnosti, například játra a ledvinky obsahují vitamíny B1 a B12 a řadu minerálních látek, hlavně pak železo. Jejich konzumaci proto lze doporučit.

Vepřové maso má ve 100 gramech průměrně 1220 kJ (290 kcal)
anglická slanina 1760 kJ
vepřové tučné 1990 kJ
ledvinky 450 kJ
špek 3330 kJ.

Hovězí maso

Libové hovězí maso obsahuje 1 až 5 % tuku a je tedy výrazně méně tučné než maso vepřové. Značnou výživovou hodnotu hovězího masa podmiňuje především vysoký obsah bílkovin a aminokyselin. Maso mladých zvířat je jemnější a stravitelnější. Nejkvalitnější je maso mladých volů.


Hovězí maso (libové) má ve 100 gramech zhruba 670 kJ(160 kcal).

Drůbeží maso

Drůbeží bývá označováno jako bílé maso. Je stravitelnější než maso z jatečného dobytka. Drůbeží vnitřnosti - drůbky - obsahují hodně vitamínu skupiny B.


Kuřecí maso má ve 100 gramech zhruba 320 kJ (80 kcal)

ALE!!!

slepice 190 kJ
krůta 120 kJ
husa 250 kJ

Telecí maso

Co se týče bílkovin má telecí maso stejnou výživovou hodnotu jako hovězí. Nejlepší je maso z telat starých 5 až 6 týdnů. Kvalitu telecího poznáme podle barvy masa. Nejkvalitnější maso je světle růžové, čím starší kus, tím tmavší je červená barva masa. Barva je způsobena svalovým barvivem, bílkovinou myoglobinem, který dává masu i charakteristickou chuť. Stejně jako hovězí má telecí maso vysoký obsah vitamínu B. Na rozdíl od hovězího je stravitelnější, navíc vzhledem ke krátkému výkrmu zvířat je u něj menší riziko přítomnosti toxických látek.

Telecí maso má ve 100 gramech zhruba 505 kJ (120 kcal).

Skopové maso

Skopovina je u nás konzumována poměrně málo, zejména díky jejímu typickému pachu a chuti, která závisí na stáří zvířat a také na kvalitě a hygieně při zpracovávání masa. Jehněčí maso je chutnější i stravitelnější než ovčí, obsahuje poměrně hodně minerálních látek, množství vitamínů skupiny B a je velmi bohaté i na bílkoviny.

Jehněčí maso má ve 100 gramech zhruba 775 kJ (180 kcal)
skopové 1010 kJ
pro srovnání -> kozí 600 kJ

Zvěřina

Zvěřinové maso představuje maso ze čtyřnožců i ptáků žijících v přírodě. Zvěř se dělí na srstnatou (králík, zajíc), červenou (jelen, daněk, srna), černou (divoké prase) a pernatou (divoké kachny, koroptve, bažanti, sluky). Až na maso kančí se jedná o libové, lehce stravitelné maso, obsahuje však více železa a vitamínů skupiny B. Maso musí být odleželé.

Srnčí maso má ve 100 gramech zhruba 280 kJ (70 kcal)
bažant 480 kJ

Králičí maso

Maso z domácího králíka je lehce stravitelné, zdravé a navíc pokud se dobře připraví i chutné. Jeho nevýhodou je, že je "suché". Proto jej většinou pečeme s vepřovým masem, nebo prošpikované slaninou - čímž se však výrazně zvyšuje kalorická hodnota pokrmu.

Králičí maso má ve 100 gramech zhruba 470 kJ (120 kcal)

Rybí maso

Dietology nejopěvovanější je rybí maso. Je lehce stravitelné i výživné. Obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Mořské ryby mají navíc i tělu prospěšný jód a hlavně nenasycené mastné kyseliny z rybích olejů - takzvané Omega 3, které prospívají lidskému organismu.

Rybí filé má ve 100 gramech zhruba 315 kJ (75 kcal)
makrela 470 kJ
kapr 385 kJ
pstruh 500 kJ
losos 845 kJ

Masové specialitky

Pro srovnání se podívejme ještě na některá nepříliš konzumovaná masa a specialitky.

Koňské masomá ve 100 gramech zhruba 610 kJ
krevety310 kJ
krab400 kJ
klokaní maso410 kJ

Zakázáno???

28. července 2009 v 22:14 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥

10 věcí, které byste neměli vzít do pusy

Jídlo nás drží při životě, ale také nás může připravit o zdraví. Podívejte se na seznam nebezpečných jídel!
Desítka nevhodných položek, kterou sestavili odborníci na výživu, vznikla na základě dosavadních poznatků vědců a lékařů o tom, co škodí lidskému zdraví.
Vyhnout byste se proto měli těmto látkám včetně potravin, které je obsahují. Na dobrou cestu ve výživě se dostanete už tehdy, když se budete snažit aspoň co nejvíc omezit jejich konzumaci.
  1. Bílý cukr - způsobuje poškození slinivky, mozku i dalších orgánů
  2. Bílá mouka - neobsahuje vitamín E ani žádné jiné základní živiny
  3. Jídla z fastfoodu - obsahuje aditiva, která mohou být škodlivá, případně dokonce hormony
  4. Podřadné mléko a mléčné výrobky - nabílo obarvená voda, případně želatinové "takyjogurty" nemají žádnou nutriční hodnotu
  5. Sůl - příliš povzbuzuje chuť, zároveň poškozuje orgány
  6. Káva - velké dávky kofeinu bývají spojovány se šesti různými druhy nádorových onemocnění. Kromě toho přispívají k odvápnění páteře
  7. Umělá sladidla - prokázáno u nich bylo celkem 72 vedlejších účinků
  8. Slazené limonády všeho druhu - způsobují osteoporózu a tloustne se z nich
  9. Škodlivé tuky - tuky s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin a cholesterolu významně (hydrogenovaný tuk, trans- formy tuků) ničí cévy a zvyšují riziko srdečně-cévních onemocnění
  10. Drogy a různé léky na "uvolnění" či "povzbuzení" - mají škodlivé vedlejší účinky

Zelenina

28. července 2009 v 22:12 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥
Doporučovaná denní dávka ovoce a zeleniny je 600 g, více bychom přitom měli jíst zeleniny, než kaloričtějšího ovoce. Navíc část denní dávky má být konzumována zasyrova, například i v salátech a pomazánkách, část může být zpracována tepelně.
Nejlepší (nejšetrnější) způsob přípravy je v páře. Zeleninu bychom měli vařit co nejkratší dobu a vkládat ji až do vroucí vody. Zeleninové pokrmy by se neměly ani ohřívat. Co se týče přípravy zeleniny - ať už k tepelnému zpracování, či konzumaci zasyrova, nečistot ji zbavíme pod tekoucí vodou, nemá se namáčet, aby se nevyluhovaly cenné látky. Loupat a škrábat se má též až těsně před zpracováním. Pro zachování vitamínů se nehodí vařit v tlakovém hrnci - vysokou teplotou trpí biologická hodnota zeleniny.

K nejméně kalorickým zeleninám patří okurka, ředkvička a salát, dále kedlubna, květák, kapusta, cuketa a rajčata. Nejvíce kalorií získáme z brambor, které obsahují hodně sacharidů. Pozor také na konzervované zeleninové saláty v v různých nálevech, zejména s cukrem.

Kalorická tabulka zeleniny (na 100 g/zhruba kJ)

Rajčata90
Brokolice135
Paprika80
Salát50
Ředkvička50
Pórek125
Mrkev140
Cuketa75
Cibule165
Hrách170
Celer110
Fazolové lusky150
Okurky50
Pažitka180
Česnek460
Petržel - nať185
Kedlubna90
Petržel - kořen170
Špenát75
Křen266
Hlávkové zelí80 - 120
Kapusta90 - 120

Jak si vybrat to pravé pečivo??

28. července 2009 v 22:07 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥

Jak si vybrat pečivo

Rozdělení pečiva podle typu použité mouky:
  • Bílé pečivo se vyrábí z bílé mouky (nejčastěji pšeničné) umleté z vnitřní části obilného zrnka po odstranění obalových vrstev. Vitamíny a minerály, které byly obsaženy v odstraněných obalových vrstvách, se do bílé mouky mohou doplnit. Pečivo z bílé mouky je světlé až bílé, jemné a lehké.
  • Tmavé pečivo se vyrábí z mouky, ke které se přidá díl otrub. Někteří spotřebitelé si kupují výrobky označené jako tmavý nebo černý chléb v domnění, že jde o výrobek ze zdravější žitné mouky. To ovšem nemusí být pravda, tmavá střídka bývá často docílena použitím vhodně upravených obilovin, které mají barvící účinek. Nejčastěji je to pražené žito, ječmen, čekanka, barví se i karamelem.
  • Za vícezrnné pečivo se považují pekařské produkty, do jejichž těsta jsou přidány mlýnské výrobky z jiných obilovin než pšenice a žita - luštěniny nebo olejniny v celkovém množství alespoň pět procent.
  • Celozrnné pečivo se peče z celozrnné mouky, tedy z mouky, která je připravena mletím celého obilného zrna (ať už žitného, pšeničného nebo jiného) včetně obalu a klíčku. Aby pečivo mohlo být označeno jako celozrnné, musí těsto obsahovat nejméně osmdesát procent celozrnných mouk z celkové hmotnosti.
  • Grahamové pečivo se vyrábí z celozrnné mouky, v níž jsou navíc přidány mleté otruby (vnější obal zrna).
  • Speciální pečivo (např. klíčkové, vločkové, sojové, luštěninové, bramborové..) je vyrobeno z mlýnských výrobků z pšenice a žita a navíc obsahují obsahuje i další složku v množství nejméně 10 procent.
Pečivo se liší i podle druhu použité mouky:
  • Pšeničné pečivo je bílé, jemné, lehké a velmi žádané. Je nutričně méně hodnotné než pečivo žitné.
  • Žitné pečivo je poněkud hutnější, těžší, ale díky obsahu vlákniny zdraví prospěšnější. Pokud je pečivo označeno jako žitné, musí obsahovat alespoň 90 procent podílu výrobků ze žita.

Jakému pečivu dát přednost

Pečivo z pšeničné mouky je díky své lehkosti lépe stravitelné, ale je méně výživné než pečivo z žitné či jakékoliv celozrnné mouky. Pečivo z celozrnné mouky je naopak hutnější díky obsahu vlákniny pocházející z umletých slupek obilných zrnek (např. celozrnné chleby z řady FIT DEN od PENAMU). Vláknina tělu dodává vitaminy B6 a E, kyselinu listovou, měď, hořčík, mangan a zinek.
Je důležité nezapomenout, že přestože je celozrnné pečivo tělu prospěšné, neobsahuje méně kalorií! Díky vláknině je ovšem sytivější a tak celozrnných rohlíčků nespořádáme tolik jako bílých a také po jejich konzumaci dostaneme hlad mnohem později.

Jak pečivo poznáme

Při nákupu musíme především pečlivě číst etikety. Chcete-li koupit opravdu celozrnné pečivo, ve složení musí být na prvním místě uvedena celozrnná mouka a až na druhém a dalším následovat další suroviny jako pšeničná mouka, žitná mouka, šrot, otruby a podobně. Je-li na prvním místě ve složení uvedená pšeničná hladká mouka a celozrnná následuje až za ní, určitě se nejedná o celozrnný výrobek. Pokud není pečivo prodáváno s označením, z čeho je vyrobeno, ptejte se prodávajícího. Ten by vám měl informace o složení výrobku poskytnout.
Celozrnné pečivo poznáme i podle vzhledu - má nahnědlou barvu a ve střídce jsou vidět malé tmavé kousíčky - umleté obaly zrníček.
V poslední době se také na trhu objevují výrobky, do kterých jsou vláknina, minerály a některé vitamíny přidány z jiných zdrojů. Poznáte je tak, že jsou bělejší a jakoby jemnější. Nejsou tak "hutné" jako klasický celozrnný chléb a pečivo. Určitě jsou vhodnější výrobky vyrobené z přírodně získané celozrnné mouky, pro podporu zdraví je však dobrý jakýkoli zdroj výživných látek a vlákniny.

Superspalovače tuků!!!

28. července 2009 v 22:05 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥

VYZKOUŠEJTE:

JABLEČNÝ OCET
Proč: Obsahuje mnohé vitaminy a minerály, zejména draslík, vápník, fosfor, sodík a stopové prvky.
Účinky: Posilňuje imunitní systém, podporuje spalování tuků, snižuje chuť na sladké i slané.

75 věcí, které dělat, než jen neustále jíst

28. července 2009 v 22:03 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥

75 věcí, které dělat, než jen neustále jíst

1. Ukliď si pokoj - vše zorganizuj, prober a vyčisti
2. Vyluxuj si - buď svůj pokoj, nebo klidně všechno pokoje u vás doma, ropdiče budou mít radost a ty spálíš kalorie (spálíš 11-26 kj za minutu!)
3. Jdi do knihovny - vyber si knihu, přečti ji od začátku do konce bez jídla, vyhledávej knihy o dietách a zdraví
4. Jdi se projít - během cesty vyledávej věci, které začínají na každé písmeno abecedy (tak se krásně zabavíš) - píší tam žádné vynechávání - takže třeba Q a X - si užijeme dámy :D
5. Udělej si náramek nebo náhrdelník z korálků - buď kreativní!
6. Napiš někomu - napiš dopis nebo mail svým přátelům, oni rádi dostávají maily ;)
7. Namaluj něco - použij cokoliv, od pastelek až po vodovky, olejomalbu, akrylovky, progresa a nenech ani kousek papíru čistě bílý!
8. Piš poezii - napiš třeba lyrickou báseň o broucích nebo sonet o banánech, na tom nezáleží!
9. Vyper si - vyper si prádlo, nebo klidně prádlo celé tvojí rodiny, Dej pozor na míchání barev, pak ho slož a ulož
10. Vyvenči své zvíře (psa) - jděte na procházku nebo si jděte zaběhat, spálíš tím více kalorií a pejsek bude spokojený
11. Hraj počítačové hry - hraj dokud nevyhraješ a pak začni od začátku
12. Začni s online deníčkem - pozn. lats - to už jsme udělaly ;)
13. Dej si sprchu - dej si dlouhou horkou sprchu, šampon, kondicioner, masku pokud ji máš, zábal, ohol si nohy, a další věci. Lidé ti nemůžou říct "Jez" pokud se sprchuješ ;)
14. Přečti si knihu - pokud jsi nikdy nepřečetla celou knihu hned po vypůjčení, zkus to. Je to hodně uspokojující.
15. Podívej se na film - zkoukni nějakou komedii, smích je také cvičení
16. Zorganizuj si své školní a pracovní věci - od srovnání učiva, přes učení až po ořezání tužek
17. Přečti si něčí online deník - brouzdej po netu, čti úspěšné stránky lidí: bude se ti to líbit, nečti o lidech, kteří to nikam nedotáhli.
18. Ozdob si rámeček na fotky - vlož do něj obrázek, dej to někomu jako dárek, Použij glittery, fixy, malování, pero, buď tvořivá!
19. Vytři podlahu - dělej to opravdu pořádně, trvá déle než vymácháš hadr a usušíš.
20. Vyhoď odpadky
21. Nauč se počítat v cizích jazycích
22. Vytvoř si thinspiration časopis - použij obrázky, fotky, články, citace, použij třeba scrap book, ozdob hlavní stranu
23. Studuj nebo se prostě něco uč - od sopek až po tučňáky
24. Umyj si auto (nebo rodičům) - i vnitřek - ten vyčisti, vysaj - důkladně
25. Jdi do muzea - důkladně studuj třeba malby a rozhoduj se, jestli se ti líbí a proč, nebo naopak
26. Zasaď nějaké květiny/rostliny na zahrádce - pokoj budeš mít prosvětlenější, živější
27. Posiluj
28. to opravdu nepřeložím :D
29. Jdi na manikúru, či pedikúru - nebo si ji udělej sama, použij tmavší základní barvu, na ni natři světlejší, průhledný lak, dále třeba glittry, pokud se ti to nelíbí, použij odlakovač a začni znova.
30. Vyčisti si zuby - celé 4 minuty každý zub zvlášť, pasta zahání chutě, nezapomeň!
31. Udělej si obličejovou masku - rozmačkej banán, 1/4 hrníčku ovesných vloček, polévkovou lžíci medu, namaž si to na tvář a nech působit 10 minut, pořádně setři a omyj si obličej.
32. Uč se háčkovat nebo plést - udělej si třeba šálu na zimu
33. Přestav si nábytek - postel dej pod okno, cokoliv
34. Umyj nádobí - nejdřív ho opláchni, pak dej do myčky - pokud ho neopláchneš, např. kečup se dostane všude!
35. Pročisti soubory v pc - opravdu potřebuješ referáty z páté třídy?
36. Stahni si "nakopávající" obrázky - vzpomeň si na poslední film, který jsi viděla a na krásně hubené herečky v něm
37. Vypij tři sklenice vody - ne ryhle! dej si i přestávku během pití - pozor na škytavku
38. Bláznivě se namaluj
39. Zkus žonglovat - na vejce zapomeň, klementínky jsou fajn, cokoliv dostupného
40. Modli se nebo medituj - zhluboka dýchej, každý dech počítej, počítej do deseti a začni znovu, dostaň se do své mysli
41. Někomu zavolej
42. Srovnej si CD podle abecedy - buď podle názvu alba nebo skupiny/interpreta
43. Spočítej uběhlé sekundy od tvých narozenin - veliký požírač času ;)
44. Vytvoř si web
45. Napiš novelu, román - cokoliv, třeba i soubor povídek, knihu... inspiruj se u sebe - sni o thinspo (jaké to bude a co se bude dít - unášej se fantazií a piš!)
46. Jdi nakupovat - ale drž se dál od jídla, vyzkoušej si oblečení a zjisti, kolik ještě potřebuješ zhubnout - nedeprimuj se! Věř si ;)
47. Udělej si plán či rozvrh na zítřejší den - vstanu v 6:00, dám si sprchu, půjdu si zaběhat a dodrž ho!!!
48. Vyběl si zuby - už existují i celkem levné a účinné metody - bělící pásky apod.
49. Koukni se po fotkách - klidně se koukni i na emo, či jiné styly - co Tě pobaví ;) - to psala ta holčina
50. Ukliď si šatník - seřaď košile podle barvy duhy, vyřaď staré oblečení - třeba už i VELKÉ! oblečení
51. Udělej si svou knihu nutričních hodnot - sama nejlíp víš na co dostáváš největší chuť, napiš si to do knihy, nos ji s sebou a když na to dostaneš chuť podívej se. Hned u toho můžeš mít i fotku tlustého člověka a jak pěkně ryhle tě přejde chuť ;)
52. Udělej si seznam zakázaného jídla a povoleného
53. Zakřič si - pozn. lats- na netu jsem četla (výzkum), že když jsi v malé místnosti a křičíš, zvukové vlny se odrážejí od zdí a rozvibrovávají ti tukové buňky - pak stačí jít cvičit a účinek bude o dost větší! Možná jsem to dala i sem na blog. Už si nepamatuju :D
54. Zazpívej si (třeba si najdi oblíbené písničky na youtube s textem a jdi na to)
55. Udělej si beauty den - bylinková koupel, nehty, vlasy, nákupy ... zajdi třeba do solária
56. Uč se na hudební nástroj - klávesy zvládne každý ;)
57. Jdi plavat
58. Pusť si hudbu
59. Zkus jodlovat - je to legrace
60. Stůj na jedné noze - jak dlouho budeš moct
61. Namaluj si obrázek ideální postavy ženy a muže
62. Dobrovolník - prospěšná činnost
63. Informuj se třeba o politice - to zabere dost času a ještě budeš zase o něco chytřejší - nebo se informuj o čemkoliv chceš
64. Uč se něco o zemích, které neznáš. Třeba Německo versus Jemen - co Ti říká víc?... Budeš bystřejší a zabavíš se.
65. Co takhle abeceda pozpátku? ...
66. Nauč se říkat Ahoj v cizích jazycích, zkus třeba i arabštinu ;)
67. Zadrž dech a napiš si jak dlouho jsi to vydržela.. třeba udělej na blogu soutěž, to je fuk ;)
68. Dělej kotrmelce - dej si pod sebe ale podložku na cvičení či karimatku
69. Pokus se o stojku když už jsi v tom :D
70. Čti náhodné články na netu, encyklopedii nebo učebnici
71. Otevři slovník na libovolné stránce a uč se ;)
72. Na emailovou adresu, která tě náhodně napadne, nebo ji někde uvidíš napiš mail, čekej, jestli přijde odpověď ;)
73. Zkus vytvořit origami
74. Udělej překvapení pro přátele - večírek, filmový maraton..
75. Spočítej, kolik jsi v poslední době snědla kalorií - za 1 den, 1 týden, 1 měsíc... ;)
scale 2skinny 2

Kritické okamžiky. Trápí vás také?

28. července 2009 v 22:02 | Honey ♥ |  3< HubNutÍííí ♥♥♥

Hubnete, ale trápí vás během dne častý pocit hladu?

Rada: Mějte po ruce vhodnou svačinu
Proč: Hlásí-li se hlad dříve než tři hodiny po posledním jídle, zkuste se napít. Když to nepomůže, na vině je nejspíš vaše dietní chyba. Svačili jste rohlík se salámem? Dopřáli jste si čokoládovou tyčinku? Po potravinách s vysokým glykemickým indexem hladina cukru v krvi rychle stoupla, a vzápětí rychle klesla. Výsledkem je pocit hladu. Nechtějte ho překonat, je to signál, že tělo něco k jídlu potřebuje. Dejte mu další svačinku. Ideální je zelenina - má málo kalorií, díky nízkému glykemickému indexu zasytí na delší dobu a je zdravá. Mrkev či kedluben lze nosit s sebou v aktovce, takže nebudete odkázáni na vražedné kombinace z fast foodů.

Podnikáte večerní nájezdy na lednici?

Rada: Přes den sice střídmě, ale pravidelně jezte. Záležet si dejte hlavně na snídani.
Proč: Jízdenkou k nezřízenému večernímu výletu do lednice je hladovění přes den. Také proto jsou lidé, kteří nesnídají, v průměru o čtyři kila těžší. Pokud celý den nejíte, sníží se hladina cukru v krvi natolik, že sebezáchovné pudy začínají vypínat mozek. Příkaz "Najez se, nebo zemřeš!" pak má vyšší prioritu než představa břicha bez faldů. Často donutí člověka sníst víc, než by jinak zvládl za celý den. Tělo navíc energii uloží do tukových zásob, a to na úkor bílkovin (svalové hmoty), ze kterých čerpalo ve chvíli, kdy byl jídla nedostatek. Tuky na rozdíl od svalů nepotřebují k existenci energii, a tak po pár dietách někomu stačí - obrazně řečeno - se na jídlo jen podívat, a kila jdou nahoru.

Uprostřed noci večeříte podruhé?

Rada: Večer nehladovte, ale jezte nejpozději dvě hodiny před spánkem.
Proč: Oblíbené pravidlo pro hubnutí zní - jídlo po páté nebo šesté hodině odpoledne je tabu. Pokud jej dodržujete a jste zvyklí chodit spát až kolem půlnoci, v noci vás hlad možná zažene do lednice. Není divu, po mnoha hodinách bez potravy už tělo nad ránem posílá do mozku opravdu důrazné signály. Důležitější než nejíst je vybírat si pro večeři ty správné potraviny. Ideální bývá kombinace zeleniny a bílkovin. Chybu neuděláte, když povečeříte například zeleninový salát s vařenými kousky kuřete. Vyhýbejte se naopak pečivu nebo ovoci s vyšším obsahem cukrů. Pokud už máte chuť na ovoce, místo jablka si dejte spíše jahody nebo grapefruit.